Скільки коштує пай землі у Вінницькій області на Прозорро.Продажі

“Скільки коштує гектар землі у Вінницькій області” - популярне питання серед місцевих і не тільки підприємців, які бажають розпочати чи розширити вже наявну справу. Сьогодні дізнатися вартість сільськогосподарських ділянок ви можете онлайн в електронній торговій системі Prozorro.Sale.

Фактори, що визначають вартість гектара землі у Вінницькій області

Існує низка факторів, які визначають скільки коштує гектар землі у Вінницькій області. Зокрема вартість угіддя залежить від:

  1. Місцезнаходження. Розташування земельної ділянки грає важливу роль. Близькість до великих міст, важливих транспортних шляхів та доступ до інфраструктури підвищують ціну землі.
  2. Призначення. Наприклад, сільськогосподарські угіддя мають нижчу вартість, ніж комерційні ділянки. Також на ціну аграрної землі впливає її якість.
  3. Розміру та конфігурації ділянки. Більша площа та правильна конфігурація ділянки можуть зробити її більш привабливою для покупців, що вплине на її вартість.
  4. Економічного чинника. Високий рівень розвитку різних галузей в області визначає її популярність серед інвесторів, а відповідно й ціна на ділянки різного цільового призначення буде вищою.
  5. Попиту та пропозиції. Специфічна ситуація на ринку землі теж впливає на цінову динаміку. Збільшений попит на земельні ділянки підвищує їхню вартість, особливо якщо пропозиція обмежена.

Тому вибираючи угіддя - аналізуйте усі вищеназвані фактори, адже вони прямо впливають на ціну будь-якої ділянки. Це потрібно для того, щоб ви могли вибрати найкращу пропозицію за співвідношенням якість/ціна. І пам'ятайте, що найвигідніші варіанти ви завжди можете знайти на аукціонах системи Prozorro.Sale.

Скільки коштує гектар землі у Вінницькій області у 2023 році на аукціонах Prozorro.Sale

Як ми вже говорили вище, вартість гектара землі у Вінницькій області на аукціонах Prozorro.Sale у 2023 році залежить від низки факторів. Середня ж ціна 1 га сільськогосподарських угідь на Вінниччині становить 44,5 тис. грн. Найвища вартість землі сільгосппризначення спостерігається навколо великих міст, що очевидно.

Однак пам’ятайте, що ціна 1 гектара аграрних угідь може сильно варіюватися навіть в межах однієї ОТГ чи навіть певного населеного пункту. Вартість землі змінюється від аукціону до аукціону в залежності від специфіки конкретної ділянки та ринкових умов. 

Тому ми рекомендуємо аналізувати ринок, щоб відстежувати актуальні ціни на угіддя, що допоможе вам зробити правильний вибір у разі купівлі ділянки сільськогосподарського призначення.

Вкотре нагадуємо, що клієнти Української універсальної біржі отримують низку переваг. Зокрема ви можете скористатися нашими зручними додатками: електронною розсилкою та земельними ботами в Telegram і Viber. Їх налаштування дозволить отримувати актуальну інформацію щодо оголошення на Prozorro.Sale нових аукціонів з продажу землі у потрібному вам регіоні.