Вартість 1 га землі в Дніпропетровській області на Prozorro.Sale

“Скільки коштує гектар землі в Дніпропетровській області” - актуальне питання для багатьох інвесторів, фермерів і осіб, які працюють в аграрному секторі. Дніпропетровщина - великий сільськогосподарський та індустріальний край. Тому на аукціонах системи Прозорро.Продажі ви можете знайти безліч ділянок різного цільового призначення в Дніпропетровській області: аграрні, промислові, під забудову тощо.

Від яких факторів залежить показник вартості гектара землі в Дніпропетровській області

Ціна 1 гектара землі може значно варіюватися в залежності від різних факторів. Одним з головних факторів є місцезнаходження. Земля, розташована ближче великих міст області: Дніпра, Кривого Рогу, Кам’янського, Павлограда або транспортних вузлів, є дорожчою через більший попит на неї.

Наступний фактор - цільове призначення угіддя. Традиційно найдорожчими є ділянки під забудову, а найдешевшими - сільськогосподарські.

Інший важливий аспект - якість землі. Якщо угіддя має високу родючість та гарні агрокліматичні умови, то її вартість зазвичай вища. Така земля може бути цікавою для сільськогосподарських підприємців, які прагнуть отримувати високий врожай.

Вкрай важливо зазначити те, що продаж угідь різного цільового призначення сьогодні здійснюється через платформу Prozorro.Sale. Прозорро.Продажі - це система, яка надає можливість придбати земельні ділянки на відкритих та справедливих аукціонах. Вона забезпечує прозорий та конкурентний процес купівлі, що сприяє формуванню ринкової ціни на землю.

Загалом, відповідь на питання “скільки коштує гектар землі в Дніпропетровській області” є надзвичайно варіативною. Важливо провести детальний аналіз ринку та консультуватися з експертами, перш ніж приймати рішення про придбання земельної ділянки для своїх потреб.

Скільки коштує гектар сільськогосподарської в Дніпропетровській області у 2023 році

У 2023 році питання “скільки коштує га с/г землі в Дніпропетровській та інших областях” залишається актуальним для багатьох.

Як ми вже говорили вище - ціна аграрних угідь у даному регіоні є надзвичайно варіативною, адже залежить від низки факторів. Однак на сьогодні середня вартість 1 га сільськогосподарської землі на Дніпропетровщині становить 34 тис. грн. Варто зазначити, що це один із найнижчих показників серед усіх областей України.

Платформа Prozorro.Sale надає можливість купувати земельні ділянки в Дніпропетровській області через аукціони. Останні забезпечують прозорий та конкурентний процес купівлі, допомагаючи визначити справедливу вартість землі.

Якщо ви бажаєте придбати ділянку на Дніпропетровщині, то рекомендуємо скористатися додатками Української універсальної біржі, які допоможуть без зайвих зусиль знаходити цікаві аукціони. Для цього налаштуйте електронну розсилку та земельні боти в Telegram і Viber, а також долучіться до сторінки УУБ у Facebook.