Державні торги землею проходитимуть на майданчику УУБ

На запуск торгів по землі чекала вся Україна. Дозвіл на продаж аграрних угідь – це історична подія для нашої держави. Закон про обіг сільгоспугідь був ухвалений в інтересах народу та дозволяє їм реалізувати свою пряме конституційне право на вільне володіння ділянками, які їм належать. Також він гарантує прозорість та відкритість на новому ринку за допомогою електронних аукціонів на Прозорро.Продажі.

Державні торги землею скоро стартують на Прозорро.Продажі

Відповідно до нових нормативно-правових актів, українці невдовзі зможуть придбати земельні ділянки у приватних власників, а також орендувати державні чи комунальні наділи через електронні аукціони Прозорро.Продажі.

Закон № 552-ІХ дозволяє брати участь у торгах на землю:

  • фізичним особам, які є громадянами України;
  • банкам, які стягують земельні наділи у якості заставного майна;
  • приватним компаніям, зареєстрованим в Україні.

Але низка вітчизняних експертів, наприклад, Олег Нів’євський, який є радником світового банку, підтримує ініціативу щодо відкритого земельного ринку для іноземців. Свою думку він аргументує можливим зростанням української економіки завдяки іноземним інвестиціям, зокрема не тільки фінансовим, а й технологічним. Також спеціаліст наголошує на тому, що обмеження у роботі земельного ринку призводять до корупції та утворення його тіньової частини.

Не допустити такого розвитку подій допоможе електронна система Прозорро.Продажі, яка активно працює майже 5 років. Через цей дієвий інструмент проводиться купівля та продаж матеріальних активів, які знаходяться у державній чи комунальній власності. За допомогою електронних майданчиків на зразок Української універсальної біржі ефективною стане і реалізація угідь сільськогосподарського призначення, а новий ринок функціонуватиме чесно та прозоро.

 Беріть участь у торгах по землі на майданчику УУБ

Кожен громадянин, який має бажання взяти участь у прозорих онлайн-аукціонах, зокрема в земельних торгах, має спочатку зареєструватися у системі Prozorro.Sale та сплатити необхідні внески. Це можна зробити через майданчик Української універсальної біржі. 

Аукціони, які проходять у відкритому електронному форматі, доступні для широкого загалу як для участі, так і для спостереження у режимі реального часу. Перемогу на них здобуває той, хто запропонував найбільшу ставку. 

Кваліфіковані спеціалісти майданчика УУБ допоможуть вам обрати найцікавіший та найвигідніший лот та оформити документи, відповідно до вимог. Для додаткових питань телефонуйте (044) 221-32-33.

Окрім цього, користуйтеся спеціальними земельними Viber- та Telegram-ботом для сповіщень про нові активи, які з’явилися в системі, та про початок аукціону. Список усіх діючих торгів отримуйте на електронну пошту, підключивши розсилку. Цікаві новини від майданчика sale.uub.com.ua читайте на нашій сторінці у Facebook. А також переглядайте відео про нововведення щодо електронних аукціонів на YouTube-каналі УУБ.