Скільки коштує гектар землі в Україні на торгах Прозоро.Продажі

З відкриттям ринку сільськогсоподарських угідь вартість 1 га землі в Україні поступово зростає, хоча вона й досі лишається найнижчою в Європі. Однак за прогнозами експертів ціна земельних ділянок, завдяки ринковим механізмам її обігу, буде підвищуватися. Цьому також сприятиє їх продаж на відкритих електронних торгах системи Prozorro.Sale.

Скільки коштує 1 га землі в Україні

Відкриття ринку сільськогосподарської землі в Україні значно розширило можливості як власників угідь, так і підприємців. Кількість укладених угод щодо продажу/купівлі с/г ділянок невпинно зростає. Разом з цим поступово підвищується й показник вартості сільськогосподарських земель.

Так, середньозважена ціна 1 га землі в Україні становить майже 40 тис. грн. При чому цей показник значно відрізняється по областях, адже залежить від різних факторів: загальної площі с/г угідь, їх родючості, доступності тощо. Вільна конкуренція, доступність інформації та прозорість процесу значно підвищують популярність земельних аукціонів, взяти участь у яких ви можете на майданчику ТОВ «Українська універсальна біржа».

Ще на стадії обговорення запуску ринку, українці активно переймалися десятками потенційних проблем, пов’язаних з реалізацією земельних ділянок сільгосппризначення. Скільки коштуватиме гектар землі в Україні? Чи не скуплять паї великі агрохолдинги або й взагалі іноземні компанії, лишивши наших селян ні з чим? Однак поступово ці міфи розвіялися.

Як показує практика, власники паїв не поспішають прощатися з активами, якою їхні сім’ї володіли десятиліттями. В той же час, завдяки сучасним технологіям агарні угіддя реалізуються повністю прозоро і відкрито. А реальна вартість 1 га землі сільськогосподарського призначення сьогодні визначається на ринкових засадах - на електронних торгах Prozorro.Sale.

Вартість землі сільськогосподарського призначення на майданчику sale.uub.com.ua

Земельні торги продовжують залишатися найпопулярнішим напрямом на майданчику ТОВ "Українська універсальна біржа". Кількість охочих купити та продати сільськогосподарську землю на відкритих електронних аукціонах Prozorro.Sale невпинно зростає.

Зручний інтерфейс майданчика sale.uub.com.ua та наявність зручної системи фільтрів дозволяють знайти цікаві варіанти у кілька кліків. Просто виберіть потрібний вам регіон та бюджет. Система автоматично відсортує всі аукціони та дозволить вам вибрати найбільш відповідний варіант.

Дізнатися, скільки коштує гектар землі в Україні та як обрати найкращий лот, ви зможете у менеджерів майданчика ТОВ "УУБ". Підписуйтеся на індивідуальну Email-розсилку, нашу сторінку у Facebook, земельні боти у Telegram і Viber – першими дізнавайтеся про появу цікавих аукціонів.