Скільки коштує оренда землі в системі Prozorro.Sale

Цілком очікувано вартість оренди 1 га землі в Україні стабільно зростає – цей процес нерозривно пов’язаний із повноцінним запуском ринку сільськогосподарських угідь. Експерти прогнозують, що надалі ціна на сільськогосподарські ділянки буде тільки підвищуватися: це стосується як продажу, так і оренди. Не переплачувати за обрані ділянки та орендувати родючі ділянки за надзвичайно вигідними умовами вам допоможуть відкриті електронні аукціони в системі Прозоро.Продажі.

Скільки насправді коштує оренда землі в Україні на торгах Prozorro.Sale

Вартість оренди сільськогосподарської землі в усіх регіонах України зростає - і це факт. Для прикладу, якщо у 2021 році взяти в тимчасове користування 1 га с/г землі в Київській області в середньому коштувало 4200 грн, то вже на початку 2024 року цей показник зріс до понад 6000 грн. Така ж ситуація і в інших регіонах України.

В той же час у країнах західної, центральної, північної та південної Європи оренда с/г землі обходиться місцевих аграріям у 15, а то й у понад 20 разів дорожче, ніж в Україні. Збільшити цей показник в нашій державі допомагає не лише скасування мораторію на продаж сільськогосподарських угідь, а й проведення аукціонів з їх оренди в електронній системі Прозорро.Продажі.

Свого часу амбітний ІТ-стартап став справжньою сенсацією, на практиці доводячи, що купити або орендувати будь-яке комунальне чи державне майно в Україні можна цілком відкрито та ефективно, без тіньових схем та хабарів. За цей час спеціалізовані майданчики на зразок ТОВ «Українська універсальна біржа» принесли бюджетам на різних рівнях десятки мільярдів гривень. І на цьому ми не збираємося зупинятися.

Вартість оренди землі на електронному майданчику sale.uub.com.ua

Відповідно до чинного законодавства, орендувати державні і комунальні земельні ділянки сьогодні можна виключно через онлайн торги системи Prozorro.Sale. Взяти участь у конкурентних електронних аукціонах можуть усі охочі. При цьому ніякі сторонні фактори, як-от наявність в учасника корисних зв'язків, не впливають на визначення кінцевого результату. Лише чесна конкурентна боротьба вирішує долю кожного аукціону! Це створює довіру громадян до процесу та вкотре доводить, що процес реалізації комунального та державного майна в Україні може бути абсолютно відкритим!

Процес реєстрації на sale.uub.com.ua не стане проблемою навіть для недосвідчених користувачів, адже наш майданчик має зручний та зрозумілий інтерфейс. Також у разі виникнення питань вам допоможуть наші менеджери – варто тільки зателефонувати за номером (044)221-32-33. Підпишіться на офіційну сторінку ТОВ "Українська універсальна біржа" у Facebook, тематичну Email-розсилку, земельні боти у Viber і Telegram – так ви першими дізнаєтеся, скільки коштує оренда землі та як подати заявку на участь у дійсно вигідних аукціонах.