Ціна на землю під забудову в Україні формується на е-аукціоні

Вітчизняний земельний ринок в останні роки значно трансформувався, адаптуючись до вимог сучасності. Однією із головних подій цієї трансформації стало перенесення торгів землею в електронний формат. Відповідно вже сьогодні торгівля угіддями різного призначення відбувається онлайн - в системі Прозорро.Продажі. Остання є інноваційним механізмом, який дозволяє ефективно визначати ринкові ціни на землю під забудову, для ведення сільського господарства та будь-яких інших потреб.

Як формується вартість землі під забудову: досвід використання електронних торгів

Сьогодні земельний ринок в Україні функціонує в електронній площині. Тобто, процес продажу-купівлі ділянок різного цільового призначення здійснюється на онлайн-аукціонах в системі Prozorro.Sale. Саме на торгах Прозорро.Продажі й визначається вартість землі під забудову. 

Загалом ціна на ділянки під будівництво залежить від низки факторів: ринкових умов, чинного законодавства тощо. Віднедавна важливим інструментом у визначенні вартості землі стали й електронні аукціони в системі Прозорро.Продажі, яка забезпечує відкритий та конкурентний процес торгівлі.

Один із ключових аспектів формування ціни - це наявні попит та пропозиція. Електронні торги надають можливість розміщення інформації про земельні ділянки онлайн, привертаючи увагу потенційних покупців. Це розширює коло учасників, що впливає на конкуренцію, а отже, на цінову динаміку. Додатково, що електронні торги дозволяють потенційним покупцям миттєво реагувати на зміни в ринкових умовах, що сприяє більш швидкому та ефективному процесу узгодження цін.

Ще однією важливою складовою є врахування характеристик конкретної ділянки. Площа, вигідність розташування, конфігурація, ціна та низка інших факторів - все це прямо впливає на ціну землі.

Варто зазначити, що використання електронних торгів сприяє підвищенню прозорості та конкурентоспроможності земельного ринку. Завдяки онлайн-платформі Прозорро.Продажі учасники отримують доступ до об'єктивної інформації, що полегшує прийняття обґрунтованих рішень. Це забезпечує справедливі умови для всіх сторін торгового процесу.

Усе це робить електронні торги важливим інструментом у формуванні вартості земельних ділянок під забудову. Їхня ефективність полягає в забезпеченні економічно обґрунтованих та об'єктивних умов, які враховують різноманітні аспекти ринку та допомагають створювати стійкий та конкурентоспроможний ринок.

Дізнатися вартість землі під забудову на майданчику sale.uub.com.ua

Сьогодні дізнатися вартість землі під забудову можна на майданчику ТОВ “Українська універсальна біржа” - обравши потрібні вам аукціони та проаналізувавши цінові тенденції.

Також, якщо ви бажаєте отримувати інформацію про актуальні пропозиції - підключіть Email-розсилку та земельні боти в Telegram і Viber, та долучіться до Facebook-сторінки УУБ.