Ціна на лот малої приватизації у Полтаві через Прозорро зросла у 7 разів

Мала приватизація на ДП «ProZorro.Продажі» успішно працює уже більше року. За цей час держаний та комунальні бюджети завдяки успішно та чесно проведеним аукціонам у системі Прозорро отримали майже 1 700 000 000 грн. Учасниками торгів стали понад 2,5 тисячі підприємств, підприємців та ФОПів. Зауважимо, що частина з них раніше взагалі не мала доступу до подібних аукціонів через їхню закритість та попередні домовленості.
Першими до малої приватизації долучилися такі міста як Львів, Івано-Франківськ, Житомир, Харків тощо. А от Полтава за цілий рік жодного лоту так і не виставила.
Тож коли на початку вересня на Прозорро з’явився полтавський лот, та ще й у центрі міста (нежитлові будівлі та споруди комунального автотранспортного підприємства Полтавської обласної ради по вулиці Котляревського 38/40), спраглі підприємці активно включилися в роботу.
«Паралельно професійно та майстерно спрацювали і менеджери Української універсальної біржі – залучили максимальну кількість учасників.
Як результат – аукціон вийшов надзвичайно цікавим.
По-перше, кількість учасників хоча і не рекордна, але більш ніж успішна для конкуренції – було аж 13. При чому 10 із них – клієнти Української універсальної біржі. І один із них став переможцем.
Привабливою для бюджету обласної ради стала і вартість лоту – ціна виросла майже у 7 разів. От що значить прозорий аукціон і здорова конкуренція!» - підсумовує директор Української універсальної біржі Сергій Гладкий.
Alternate Text