Як взяти землю в оренду через електронні торги

Операція оренди землі передбачає тимчасове володіння ділянкою на визначений договором строк. Також цей процес супроводжується регулярними виплатами на користь власника угіддя.

Сьогодні вигідно взяти землю в оренду на справедливих умовах ви можете на онлайн-аукціонах, які проводяться через електронну систему Прозорро.Продажі. Для участі в торгах достатньо зареєструватися на офіційному майданчику ТОВ “Українська універсальна біржа”.

Взяти землю в оренду - переваги тимчасового користування угіддям

Зараз в Україні найпоширенішою формою володіння землею є оренда. І це не дивно, адже тимчасове користування угіддям має низку переваг:

  • невеликі фінансові витрати (у порівнянні з купівлею);
  • величезна кількість пропозицій на відповідному ринку;
  • можливість зміни ділянки на більш продуктивну.

Однак оренда угідь різного цільового призначення в усі часи мала низку проблем. Державні та комунальні землі раніше здавалися в тимчасове користування з використанням різних тіньових схем. Це прямо впливало на економіку України, адже держбюджет зазнавав постійних збитків. Приватні угіддя все-таки були залучені у виробництві, однак землевласники, через відсутність конкуренції та інші стримуючі фактори, у більшості випадків могли розраховувати лише на мінімальні виплати від орендаря.

Кардинально змінилася ситуація протягом 2020-2021 років. Саме в цей період уряд ухвалив законопроекти та постанови, які визначають проведення торгів угіддями через спеціалізовані майданчики системи Прозорро.Продажі, зокрема ТОВ “Українська універсальна біржа”. На аукціонах УУБ ви можете взяти в оренду землю в будь-якому куточку України.

Вартість тимчасового користування ділянкою залежить від низки факторів: регіону, площі, потенційних витрат та доходів. Найвигідніші варіанти з оренди землі ви завжди знайдете на платформі ТОВ “Українська універсальна біржа”. Нагадуємо, що на майданчику УУБ, окрім угідь, можна взяти в тимчасове користування вагони, комерційну нерухомість тощо.

Як взяти землю в оренду через офіційні майданчики електронної системи Прозорро.Продажі

Як взяти землю в оренду? Достатньо зареєструватися на одному з офіційних майданчиків системи Прозорро.Продажі. Далі слід обрати лот, який викликав у вас найбільший інтерес. Після цього залишається зробити свою цінову пропозицію. Переможець визначається автоматично - за найбільшою ставкою.

На аукціонах з оренди землі ви точно знайдете ту ділянку, яка задовольнить ваші потреби, адже на торгах системи Прозорро.Продажі для тимчасового користування доступні угіддя з різним цільовим призначенням. 

На офіційному майданчику ТОВ “Українська універсальна біржа” ви можете скористатися фільтрами та вибрати земельну ділянку за наступними параметрами: регіон, площа, вартість тощо.

Також не забувайте, що фахівці УУБ надають якісну юридичну та технічну допомогу. Тому ви можете скористатися їх підтримкою в разі виникнення труднощів на будь-якому етапі торгів. Налаштовуйте спеціальні земельні боти Української універсальної біржі у Viber і Telegram, щоб відстежувати найактуальніші аукціони з оренди угідь.