Як провести аукціон з оренди майна під час війни на Прозоро.Продажі

Хочете дізнатися, як провести аукціон щодо оренди майна під час воєнного стану в електронній системі Прозоро.Продажі? Незважаючи на складний для країни період, торги проводяться у звичайному режимі. До того ж, уряд дозволив надавати в оренду активи, що перебувають у державній або комунальній власності, на пільгових умовах. На офіційному майданчику ТОВ «Українська універсальна біржа» вітчизняний бізнес сьогодні може вільно орендувати десятки цінних активів за дуже привабливими розцінками.

Як провести аукціон щодо оренди майна під час воєнного стану в електронній системі Prozorro.Sale?

27 травня 2022 р. Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка регулює здачу в оренду державного і комунального майна під час дії воєнного стану. Що це означає? Дія усіх раніше укладених договорів автоматично продовжується і триватиме ще чотири місяці після закінчення військового стану. Тобто оголошувати для цього аукціон на Прозорро.Продажі не потрібно.

На деяких територіях здача в оренду державної нерухомості тимчасово призупинена або її доцільність розглядається місцевими органами влади. Якщо інформація про залишкову балансову вартість відсутня або становить менше 10% від первісної балансової вартості, то стартова ціна тимчасового користування об’єктом розраховується без проведення додаткової оцінки.

У цьому випадку перед тим, як провести аукціон щодо оренди майна під час воєнного стану, балансоутримувач зазначає її початкову вартість у розмірі 1 гривня за один квадратний метр. У разі переміщення бізнесу із зони активних бойових дій у більш безпечні регіони вказана вартість діятиме протягом перших шести місяців оренди.

Отримуючи інформацію про те, як провести аукціон щодо оренди майна під час воєнного стану, варто враховувати і те, що він має відбуватися не менше, ніж за 5 днів до і не пізніше, ніж через 35 днів після його оголошення в електронній системі Prozorro.Sale. У більшості випадків укладений договір та акт прийому-передачі можна підписати кваліфікованим електронним підписом.

Взяти участь в аукціоні щодо оренди майна під час воєнного стану на майданчику sale.uub.com.ua

Ви ще вирішуєте, як провести аукціон щодо оренди майна під час воєнного стану? Просто зараз звертайтеся до кваліфікованих фахівців акредитованого майданчика Української універсальної біржі. Ми продовжуємо готувати учасників електронних торгів навіть під час війни.

Так, лише протягом березня-квітня в електронній системі Прозорро.Продажі відбулося майже 1 700 прозорих аукціонів загальною вартістю більше 150 мільйонів гривень. Усього ж за п’ять років роботи на майданчиках на зразок ТОВ «УУБ» було проведено більше 460 тис. торгів, що принесли державі понад 60 млрд. грн. прибутку.

Підписуйтеся на щоденну E-mail-розсилку і спеціальний Telegram-бот майданчика Української універсальної біржі, приймайте участь в аукціонах з продажу і оренди державного майна та перемагайте!