Правила участі в аукціоні на землю на майданчику sale.uub.com.ua

Вже через тиждень в Україні офіційно розпочнеться продаж сільськогосподарських угідь, а землевласники і потенційні покупці намагаються швидше дізнатися, як проводиться аукціон на землю і хто має шанси стати його законним переможцем?

Завдяки ухваленому Верховною Радою ЗУ «Про продаж і здачу землі в оренду через електронні торги», такі ділянки будуть реалізовувати за зрозумілою та надзвичайно ефективною процедурою. У тому числі і через спеціальні майданчики Prozorro.Sale. Також виставити на електронний аукціон свою власність отримують право пайовики. Виграти аукціон на землю як у першому, так і у другому випадку, зможе будь-який учасник – якщо він виконав усі умови та зробив найбільшу ставку.

Правила участі в аукціоні на землю в електронній системі Прозорро.Продажі

Новий механізм більш досконалий у порівнянні з існуючою системою державних торгів. Останні нерідко відбувалися за зачиненими дверима: учасники не отримували належної інформації, а переможцями обирали тих, хто заздалегідь встиг заплатити хабаря чи домовитися з потрібними людьми.

Як проходять аукціони на землю на майданчиках Прозоро.Продажі? Їх головними перевагами є повна прозорість та конкурентність. Земельні ділянки сільгосппризначення, що належать державі або територіальним громадам, на торги виставляються окремими лотами. Самі аукціони проходять онлайн. Чи потрібне особливе технічне забезпечення та як взяти участь в аукціоні на землю через майданчик Української універсальної біржі? Щоб спостерігати за ходом торгів і робити ставки не потрібні якісь особливі вміння. Достатньо мати персональний комп’ютер та заздалегідь перевірити надійність підключення до мережі Інтернет.

Відтепер кожен українець зможе скористатися своїм законним правом і придбати ділянку сільськогосподарського призначення для ведення власного фермерського хазяйства. Або вигідно продати земельний пай, який до цього десятиліттями належав його родині.

Як взяти участь в аукціоні на землю на майданчику sale.uub.com.ua?

Простота, відкритість та надійність – гарантія успіху електронних торгів Prozorro.Sale. Нескладні правила участі в аукціоні на землю сільгосппризначення допоможуть перемогти у змаганні навіть новачкам.

Обравши надійний майданчик, ви маєте пройти процедуру реєстрації та сплатити регламентовані внески – реєстраційний і гарантійний. Порівняно з іншими активами, для земельних ділянок сільськогосподарського призначення розмір гарантійного внеску є підвищеним і становить 30% від стартової ціни лота (у разі продажу) або річної плати за оренду.

Деяких учасників хвилюють питання: яку стратегію обрати та як поводити себе на аукціоні по землі? Допоможуть подолати будь-які сумніви, якісно підготуватися і перемогти у земельних торгах досвідчені фахівці майданчика Української універсальної біржі. Просто зараз телефонуйте за номером (044)221-32-33. Підписуйтеся на персоналізовану E-mail-розсилку, наші земельні боти у Viber і Telegram – вчасно отримуйте сповіщення про появу нових аукціонів з продажу землі сільськогосподарського призначення.