Як віднайти вільну землю в Україні на аукціонах Прозорро.Продажі

Тепер, після офіційного запуску земельних торгів, потенційним інвесторам набагато легше вирішити питання, як знайти вільну землю в Україні. Сотні ділянок, що перебувають у приватній, державній чи комунальній власності, сьогодні виставляються на електронні торги Прозоро.Продажі. Прийняти в них участь зовсім не складно. Достатньо попередньо зареєструватися на спеціальному майданчику, такому як sale.uub.com.ua.

Як знайти вільну землю в Україні на електронних аукціонах Prozorro.Sale?

Після ухвалення закону «Про продаж сільгосп землі на онлайн-торгах», українці нарешті змогли без перешкод реалізовувати активи, що належали їх сім’ям десятиліттями. Вирішити резонансне питання купівлі стратегічного ресурсу в тому числі допомогла наявність в нашій країні дієвого інструменту, який забезпечує цілковиту прозорість та незаангажованість укладених угод. Ним стала створена ще у 2016 році електронна торгова система Прозорро.Продажі. Цікавитеся, як знайти вільну землю в Україні? Пройдіть процедуру реєстрації на спеціалізованому майданчику Української універсальної біржі та оберіть з наявного переліку найбільш підходящий лот.

Також убезпечити новостворений ринок покликані ряд обмежень, які не дозволять монополізувати важливий ресурс. Наприклад, до 2024 року купувати земельні ділянки сільгосппризначення зможуть тільки фізичні особи, що мають українське громадянство. При цьому один покупець або учасник аукціону має право сумарно придбати щонайбільше 100 гектарів. Менше, ніж через два роки, до торгів допустять і юридичних осіб, які теж належать українцям. Водночас збільшиться площа, яку можна буде купити – до 10 000 га.

Поки що забороняється продавати аграрні угіддя іноземним громадянам. Не можна купувати і земельні с/г ділянки, що перебувають у державній власності. Однак їх легко орендувати, скориставшись послугами електронного майданчика sale.ueex.com.ua.

Як відшукати вільну землю в Україні з допомогою

майданчика Української універсальної біржі

Плануєте відкрити власну справу та цікавитеся, як знайти вільну землю в Україні? Для цього вам більше не потрібно переглядати десятки сайтів в Інтернеті. Пройшовши процедуру реєстрації на спеціалізованому майданчику sale.uub.com.ua, ви отримаєте доступ до майже 5 500 прозорих торгів з продажу та оренди земельних ділянок різноманітного цільового призначення. Лише за останні пів року до них долучилися сотні учасників. Чимало переможців до аукціонів готували саме фахівці акредитованої платформи Української універсальної біржі.

Сумарна площа угідь, виставлених на торгах Прозорро.Продажі, сьогодні перевищує 70 тис. га. А їх початкова вартість оцінюється у 1,5 млрд. грн. Підписуйтеся на тематичну E-mail-розсилку, спеціальні боти майданчика ТОВ «Українська універсальна біржа» у Telegram і Viber – вчасно дізнавайтеся про оголошення земельних торгів. Більше інформації про те, як знайти вільну землю в Україні, ви отримаєте у персонального менеджера.