Президент України підписав закон «Про обіг земель с/г призначення»

28 квітня 2020 р. у Офісі Президента України повідомили про історичну подію – підписання главою держави закону «Про обіг земель сільськогосподарського призначення». Відтак, пройдено ще один важливий етап на шляху до повного скасування мораторію та запровадження вільного ринку землі.

Продаж аграрних угідь через електронну систему Прозорро.Продажі

На думку уряду, ухвалення земельного закону є прямою реалізацією конституційного права наших громадян вільно розпоряджатися (продавати і купувати) ділянками сільськогосподарської землі, що десятиліттями належать їх родинам. Відтак, звичайні українці зможуть набувати право власності на ділянку сільгосп землі площею до 100 га з липня наступного року. Ще через 3,5 роки купувати вітчизняний чорнозем зможуть і юридичні особи, що також належать громадянам України. Питання реалізації аграрних угідь іноземцям поки що лишається відкритим. Перш, ніж прийняти стратегічно важливе для держави рішення, влада обіцяє вислухати на всеукраїнському референдумі думку усіх громадян, які на даний момент володіють 70% землі, призначеної для ведення сільського господарства.

За час, що лишився до офіційного запуску нового ринку, український уряд також має вирішити, як саме відбуватиметься продаж аграрних земель. Враховуючи наявні проблеми з корупцією та діючі тіньові схеми, неважко передбачити: в країні знайдеться немало «зацікавлених осіб», які охоче скористаються шансом відкусити ласий шматок цього «пирога». Запобігти незаконним махінаціям і договорнякам допоможе продаж землі сільгосп призначення на електронних аукціонах Прозорро.Продажі. Протягом останніх трьох років «Українська універсальна біржа» разом з іншими майданчиками допомогла державі заробити більше 24 млрд. грн., продаючи і надаючи в оренду найрізноманітніші активи (нерухомість, транспортні засоби, земельні ділянки під забудову та багато іншого).

Перемогти в аукціоні з продажу землі с/г призначення допоможе майданчик sale.uub.com.ua

Інноваційність ДП «Прозорро.Продажі» полягає у повній прозорості та однакових правилах гри для всіх учасників. На противагу старій системі, де все вирішували гроші і зв’язки, перемогти в публічних торгах Prozorro.Sale може будь-хто. Що для цього потрібно?

  1. Зареєструватися на майданчику «Української універсальної біржі».
  2. Сплатити обов’язковий реєстраційний внесок.
  3. Обрати цікавий лот та зробити ставку.
  4. Перемогти у торгах!

Загальна кількість учасників, що хоча б раз змагалися у відкритих електронних аукціонах, вже перевищила 19 тис. Також завдяки високій конкуренції власник сільськогосподарських угідь зможе претендувати на справедливу винагороду замість штучно занижених розцінок. Щоб дізнатися більше про майбутні аукціони з продажу земельних ділянок с/г призначення, підписуйтеся на офіційну сторінку УУБ у Facebook, Viber- або Telegram-бот та регулярну електронну розсилку, робіть ставки та перемагайте в торгах!