Нерухомість в якості заставного майна банків-банкрутів

Заставне майно банку - будь-яка власність, яка перейшла на баланс кредитної установи, визнаної неплатоспроможною (це можуть бути квартири, будинки, офіси та ін.). Подібні фінансові організації ліквідуються з формуванням ліквідаційної маси. Цим займається ФГВФО, який виставляє активи на продаж в системі ProZorro.
До нерухомості, яка знаходиться в заставі кредитних установ, відноситься: квартира, ділянка землі, офісна будівля, частина або весь будинок. Банк-банкрут і сам може володіти нерухомим майном, наприклад, житлом для співробітників.

Реалізація заставного майна банків в Україні

У 2017 році законодавчо встановлено, що будь-які активи банків-банкрутів продаються через електронну систему ProZorro.
Стати власником заставного майна банку, наприклад, нерухомості, може будь-хто. Викуп боргу або купівля застави більш вигідні, оскільки вартість подібних об'єктів, в порівнянні з ринковою, менша. Різниця у вартості може бути нижчою на 20-30% поточної вартості житла на ринку.
Об'єктом торгів можуть стати й нежитлові приміщення (наприклад, торгові майданчики, склади). Тому в онлайн-аукціоні беруть участь не тільки бажаючі обзавестися квартирою, а й власники бізнесу.

Як стати власником нерухомості ліквідованого банку?

Щоб брати участь в аукціоні потрібно подати заявку, зареєструвавшись на торговому майданчику, що пройшов акредитацію в «Прозорро» sale.uub.com.ua. Пройти торги на аукціоні. І, вигравши аукціон, стати законним власником майна банку-банкрута, купивши при цьому житло (нежитлове приміщення) за ціною, вигіднішою ринкової. Заходьте на майданчик, обирайте лоти та перемагайте в торгах. Підписуйтеся на електронну розсилку і Telegram-бот УУБ та вчасно дізнавайтеся про нові аукціони!