Аукціони по землі мають проводитися на майданчиках Prozorro.Sale

Чесні, відкриті аукціони по землі – питання, якому влада зобов’язана приділити увагу у світлі прийняття закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення». Запобігти протиправному «розподілу» стратегічно важливого для країни ресурсу допоможе проведення аукціонів по землі на електронних майданчиках Prozorro.Sale.

Прозорі земельні аукціони гарантує ДП «Прозорро.Продажі»

Питання продажу землі на аукціонах неодмінно викликає у суспільстві великий резонанс. Останні 20 років в країні діяв мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення. Водночас в державних органах процвітала корупція і, головне, не існувало механізму, що зробив би аукціони по землі дійсно прозорими та доступними для широкого кола учасників.

Однак останнім часом відбулося багато змін, що стали ключовими факторами у реформуванні економіки країни. Так, в ніч на 31 березня 2020 р. Верховна Рада прийняла надзвичайно важливе рішення – в Україні нарешті відкриється повноцінний ринок землі. Насправді, зацікавлені особи давно використовують «тіньовий» аналог земельного ринку, де замість легального продажу сільськогосподарські угіддя здаються в оренду, наприклад, на 50 років. Усунути зловживання, забезпечити чесні відносини між усіма учасниками, створити ефективний інструмент моніторингу цільового використання аграрних угідь допоможуть публічні аукціони по землі, що будуть проводитися з використанням системи Prozorro.Sale.

Державне підприємство Прозорро.Продажі було засноване у 2016 р. за спільної ініціативи громадських активістів, волонтерів та міжнародних організацій протидії корупції. Підґрунтям для цього кроку став феноменальний успіх аналогічного проекту у сфері державних закупівель. Завдяки повністю прозорим та публічним аукціонам, що проходять в електронному форматі, держава вже отримала 23,9 млрд. прибутку і ця цифра збільшується з кожним днем.

 

Взяти участь в аукціоні по землі на майданчику «Української універсальної біржі»

Земельні аукціони, що проводитимуться на електронних майданчиках на зразок sale.uub.com.ua, на 100% забезпечать відкритість та контрольованість процесу. У цьому випадку дані про учасників та переможців аукціонів по землі знаходитимуться у відкритому доступі. Тож і відповідні контролюючі органи, і просто небайдужі громадяни мають можливість у будь-який момент перевірити правильність та законність продажу на таких аукціонах землі сільськогосподарського призначення.

Освоїти усі нюанси  участі у земельних аукціонах вам допоможуть досвідчені фахівці електронного майданчика «Української універсальної біржі». Усі питання можна задати консультантам нашого контакт-центру – достатньо зателефонувати на гарячу лінію (044)22-13-233. Також радимо підписатися на регулярну Email-розсилку та зручний Viber- або Telegram-бот – тут ви можете відсортовувати актуальні аукціони за тематикою та отримувати миттєві сповіщення про проведення цікавих торгів.