Земельні ділянки резервного фонду на торгах Прозорро.Продажі

Згідно оновленого земельного законодавства, продажу та оренді на електронних торгах Прозорро.Продажі сьогодні підлягають ділянки різної форми власності і цільового призначення, наприклад, землі резервного фонду. Це дозволяє зробити процес передачі нерухомого активу новому власнику або орендарю чесним, прозорим та прибутковим. Досвідчені консультанти майданчика ТОВ «Українська універсальна біржа» дадуть відповіді на будь-які питання, пов’язані з орендою державних або комунальних ділянок, зокрема, земель запасу.

Продаж земель резервного фонду на електронних торгах Prozorro.Sale

За українським законодавством сільські і селищні ради зобов’язані утворювати на підпорядкованій їм території резервний фонд площею до 15% усіх земельних угідь – і сільськогосподарських, і тих, що розташовані на території населених пунктів. Така земля належить державі і саме державні органи влади визначають її майбутній розподіл та використання.

Відповідно до закону №1444-ІХ, земельні торги сьогодні проводяться з використанням електронної системи Прозоро.Продажі. Доступ до неї учасники отримують після реєстрації на офіційних майданчиках, таких як sale.uub.com.ua. Аукціони з продажу та надання у тимчасове користування землі резервного фонду проводяться тільки у будні дні, з 09.00 до 18.00 год. Спостерігати за ними у режимі онлайн може будь-хто, що суттєво підвищує рівень громадського контролю. Особливістю модуля Prozorro.Sale є те, що в ньому зберігається вся інформація, введена зареєстрованим користувачем. Тобто змінити щось просто в ході торгів чи підробити їх результати ні в кого не вийде.

Під час оголошення аукціону з оренди землі резервного фонду в ньому зазначають детальну інформацію по кожному лоту:

  • повна назва компанії-організатора;
  • розміри, місце розташування, кадастровий номер, цільове призначення ділянки;
  • всі нюанси купівлі-продажу чи договору оренди;
  • початкова ціна;
  • дата проведення торгів;
  • розмір реєстраційного і гарантійного внеску, які є обов’язковими;
  • контактні дані відповідальної особи.

Купити землю резервного фонду на майданчику

ТОВ «Українська універсальна біржа»

Вже більше п’яти років електронна система Прозорро.Продажі допомагає державі успішно реалізовувати та здавати в оренду різноманітні активи – від об’єктів малої приватизації, будинків, квартир, готелів, заводів, промислових комплексів до партій заготовленої деревини або елітного автопарку колишніх високопосадовців. За цей час на акредитованих майданчиках, таких як sale.uub.com.ua, відбулося 439 тис. прозорих торгів, прибуток від яких наразі перевищує 60 млрд. грн.

Загалом починаючи з 01 липня 2021 р. на Prozorro.Sale було оголошено майже 2 700 земельних аукціонів. А загальна площа виставлених на них лотів перевищила 14 тис. га. Сумарна вартість ділянок сягнула 843 млн. грн. Тож у майбутньому кількість електронних торгів угіддями різного цільового призначення, у тому числі землею резервного фонду, тільки збільшуватиметься.

Підпишіться на щоденну E-mail-розсилку, сторінку майданчика ТОВ УУБ у Facebook, земельний бот у Telegram або Viber – першими дізнавайтеся про оголошення нових аукціонів.