Зміни по проведенню аукціонів з оренди нерухомого майна у військовий період

Багатьох підприємців сьогодні цікавлять зміни по проведенню аукціонів з оренди нерухомого майна у військовий період. Завдяки електронній системі Прозорро.Продажі приватний бізнес має доступ до потрібних об’єктів навіть у цей нелегкий час. До того ж, держава потурбувалась про те, щоб нерухомі активи здавалися в оренду на пільгових умовах. Тож саме зараз у вас є шанс обрати потрібні лоти за дуже вигідними цінами.

Проведення аукціонів з оренди нерухомого майна у військовий період на Prozorro.Sale

Незважаючи на воєнний стан, на Прозоро.Продажі торги відбуваються у звичному режимі. Це суттєво допомагає підтримувати вітчизняну економіку у цей непростий для всіх час. Завдяки тому, що долучитися до аукціонів можна фактично з будь-якого куточку нашої планети, продаж та оренда державної і комунальної нерухомості на офіційних майданчиках на зразок sale.uub.com.ua не припинялися ні на день.

Однак з метою підтримки українського бізнесу влада ухвалила певні зміни по проведенню аукціонів з оренди нерухомого майна у військовий період. Вони передбачають ряд знижок і пільг, що робить комерційні активи ще привабливішими та зменшує фінансове навантаження на приватних підприємців. Так, згідно з положеннями Постанови «Про оренду державного і комунального майна під час дії воєнного стану» у деяких випадках такі знижки можуть сягати 100%.

В першу чергу значні пільги отримають підприємці, бізнес яких довелося перевозити в більш спокійні регіони, а також ті, хто не може сплачувати оренду, бо лишили справу свого життя у зоні активних бойових дій або на тимчасово окупованих територіях. Тож зміни по проведенню аукціонів з оренди нерухомого майна у військовий період передбачають встановлення орендної плати у розмірі 1 грн. за 1 квадратний метр протягом пів року – якщо ви змінили розташування свого підприємства і з цією метою орендуєте об’єкт, що перебуває у державній або комунальній власності.

Також до кінця 2022 року повністю звільняються від орендної плати підприємці, які вже орендували приміщення на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської обл., Криму, Херсонській, Запорізькій, Миколаївській, Харківській областях. Та у тих регіонах, де проходили бойові дії – Київській, Чернігівській, Сумській обл. (до кінця вересня).

Попри складний час, в електронній системі Prozorro.Sale аукціони проходять у звичайному режимі. Просто зараз на акредитованому майданчику ТОВ «Українська універсальна біржа» ви можете обрати потрібне приміщення у будь-якому куточку України.

Проведення торгів з оренди нерухомого майна під час війни на електронному майданчику Української універсальної біржі

Оскільки електронні торги на Прозорро.Продажі не потребують фізичної присутності учасників, орендувати нерухомість ви зможете з будь-якої точки нашої планети. Завдяки змінам до проведення аукціонів з оренди нерухомого майна у військовий період представники бізнесу продовжують працювати, зберігаючи робочі місця і сплачуючи податки до держбюджету.

Підписуйтеся на щоденну E-mail-розсилку і зручний Telegram-бот майданчика Української універсальної біржі – обирайте найкращі лоти за надзвичайно доступними цінами.