Зареєструватися на аукціон землі у м. Львів через майданчик УУБ

Починаючи з липня 2021 року стати учасниками земельного аукціону у Львові у сучасному, електронному форматі зможуть усі бажаючі. Адже лише за чотири тижні в Україні офіційно відкриється ринок землі. Тож багаторічному мораторію нарешті покладено кінець.

Обрати земельний аукціон у Львові на Прозорро.Продажі

Рік тому, навесні 2020 року, Президент України підписав довгоочікуваний закон «Про обіг землі сільськогосподарського призначення», скасувавши багаторічну заборону на продаж аграрних угідь. Однак, враховуючи резонансність цього рішення та відсутність правової бази, необхідної для проведення аукціону землі у Львові чи будь-якому іншому місті України, уряд передбачив відтермінування запуску ринку землі на цілий рік.

За цей час депутати ухвалили ще два довгоочікувані законопроекти:

  1. №2194 – про земельну децентралізацію;
  2. №2195 – про продаж і здачу в оренду через електронні торги землі сільгосппризначення, яка перебуває у державній або комунальній власності.

Тож відтепер реалізації на земельному аукціоні у Львові підлягатимуть не лише приватні паї, площа яких в Україні складає майже 28 млн. га, а й угіддя державного фонду, а це ще близько 10 млн. га.

Спершу ринок діятиме з певними обмеженнями. Так, з 01 липня 2021 р. земельні ділянки на електронних торгах зможуть придбати лише фізичні особи – якщо їх обсяг не перевищуватиме 100 га. На початку 2024 року до них приєднаються юридичні особи. А площа с/г угідь зросте до 10 тис. га. Поки що брати участь в електронних торгах з продажу землі сільгосппризначення зможуть тільки громадяни України. Можливість реалізовувати земельні ділянки іноземцям, за словами Президента, вирішуватимуть самі українці – на загальнонаціональному референдумі.

Зареєструватися на аукціон по землі у м. Львів на майданчику sale.uub.com.ua

Проведення земельного аукціону у Львові та інших містах на електронних майданчиках Prozorro.Sale дозволяє повністю автоматизувати процес, усуваючи можливість втручання третіх осіб. Дані про організаторів та переможців розміщуються у вільному доступі, що забезпечує контроль і безпеку укладених угод. Аукціон землі у м. Львів, реалізований у такому форматі, буде значно ефективнішим, адже завдяки майданчикам до торгів вдасться залучити максимальну кількість учасників.

Також значно менше коштів витрачається на організацію та проведення онлайн-аукціонів. Наприклад, не потрібно орендувати приміщення – щоб зробити ставку, учасникам достатньо мати комп’ютер та надійне з’єднання з мережею Інтернет.

За чотири роки на спеціальних майданчиках Prozorro.Sale, зокрема сайті Української універсальної біржі, відбулося 374 тис. прозорих торгів, а одержаний прибуток склав 39 млрд. грн. Завдяки використанню сучасних технологій та високому рівню громадського контролю, ці гроші не розкрадаються, а регулярно поповнюють держбюджет.

Щоб дізнатися вчасно про оголошення земельного аукціону у Львові чи будь-якому іншому місті України, підпишіться на наші боти по землі у Viber та Telegram. Також отримуйте сповіщення про актуальні торги на електронну пошту – для цього необхідно налаштувати індивідуальну E-mail-розсилку.